U bent hier:Estland > Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Naast Tallinn, Tartu, het eiland Saarema en het natuurpark Lahemaa kent Estland nog meer plaatsen die een bezoek waard zijn tijdens uw vakantie of rondreis in Estland. We hebben de meest bekende en bezochte bezienswaardigheden hieronder op een rij gezet.

Bekijk de bezienswaardigheden ook op onze interactieve kaart van Estland. Voor meer bijzondere plekken in Estland kijk in 1 van de reisgidsen.

Pärnu
Parnu strandPärnu is een kustplaats waar het vooral in de zomer erg druk is. het wordt dan ook wel de zomerhoofdstad van Estland genoemd. Er bevinden zich verschillende spa's, kuuroorden en een heel lang mooi strand. Hier vind je ook veel activiteiten zoals fietsen, surfen, skaten, watersport en veel meer. Pärnu was 1 van de Hanzesteden en kent dus al een lange historie. 

Het oudste bouwwerk van Pärnu is de Rode Toren (Punane torn), die deel uitmaakte van de oude stadsmuur. Ook van de door de Zweden aangelegde jongere vestingwerken zijn nog gedeelten over, waaronder de Tallinner Poort (Tallinna värav) uit 1686. De voornaamste straat van de stad, de Rüütli, kwam ook onder Zweeds bewind tot stand, inclusief het voorname huis van de koopman Christian Heinrich Mohr (1681). Hier overnachtte tsarin Catharina de Grote in 1741. Zij schonk de stad de orthodoxe Catharinakerk (Katariinakirik, 1768), die aan haar is opgedragen. Iets ouder is de Elisabethkerk (Eliisabeti kirik, 1747), een van de belangrijkste barok-kerken in Estland, die haar naam kreeg ter ere van tsarin Elisabeth.

Straatje in centrum ParnuHet kuurdistrict van de stad bevindt zich ten zuiden van het historische centrum aan zee. Hier staan enkele opvallende 20e-eeuwse monumenten: de Villa Ammende uit 1905 in jugendstil en het uit 1937 daterende Strandhotel (Rannahotell), dat geldt als het pronkstuk van het Estische functionalisme.

In de winter is deze plaats heel rustig. Voor meer informatie zie de officiele website (engelstalig)

Haapsalu
Haapsalu KasteelruineDit was de zomerresidentie van Alexander de Grote. Haapsalu is een kleine maar oude badplaats met een geweldig mooi klein Kurhaus, smalle straatjes en leuke oude houten huisjes. Er is een oude burcht en op korte afstand bevindt zich een van de mooiste stranden van Estland: het Rootsa strand. Ook is er een bootverbinding naar Vormsi (een van de 1000 eilanden voor de kust). Voor meer informatie zie de officiele website (engelstalig)

Viljandi
uitzicht over ViljandiIn deze plaats vindt jaarlijks het grootste festival van Estland plaats. Het Viljandi folkfestival waar heel veel jeugd op afkomt. Het aanbod bestaat niet alleen uit traditionele folk maar ook uit pop en jazz. De plaats is niet heel groot, maar ligt aan een mooi meer met strand en heeft verschillende ruïnes van oude kastelen.

 

 

Peipsi
Peipsi meerPeipsi is het grootste meer van Estland en vormt de grens van Estland met Rusland. Aan dit meer bevinden zich heel veel mooie stranden en hele mooi kleine vissersdorpjes waar een hostel/hotel erg goedkoop is. Je mag in Estland vrij kamperen dus je hoeft niet naar een camping, maar kunt in het bos of aan het strand kamperen.

 

Paldiski
In deze stad was het opleidingscentrum van de Sovjet onderzee-vloot gevestigd. Dit is een gebied dat voor de Esten tot aan de val van het Sovjetrijk niet toegankelijk was. De grote verlaten gebouwen geven je een heel andere blik op de geschiedenis en de stad, die nog grotendeels Russisch is. De stad heeft een natuurlijke haven en de veerboot naar Zweden vertrekt er.

Ötepaa
Otepaa in de winterDit is de winterhoofdstad in zuid Estland! Niet erg groot maar zeer populair bij de Esten. Een van de weinige plekken waar je kunt skiën en snowboarden. Er zijn een paar bergen maar Estland is bijna net zo plat als Nederland. Je kunt er ook uitgaan en de prijzen zijn zo'n 35% lager dan in Tallinn (maar dat geldt in het hele land). Voor meer informatie zie de officiele website (engelstalig)

 

Overige bezienswaardigheden

Bekijk de bezienswaardigheden ook op onze interactieve kaart van EstlandNaast de hier genoemde meest bekende en bezochte bezienswaardigheden van Estland zijn er nog veel meer. Bekijk deze in 1 van de reisgidsen.

GOEDKOPE OVERNACHTINGEN
ook vakantiehuisjes!
 
Mooiste bezienswaardigheden

Klik op de foto voor meer informatie

 • Litouwen - Vilnius

 • Letland - Gauja natuurpark

 • Estland - Haapsalu kasteelruine

 • Litouwen - Kasteel Trakai

 • Estland - Tallinn

 • Litouwen - Heksenberg

 • Letland - Paleis Rundale

 • Estland - Tartu Dom

 • Letland - Riga

 • Litouwen - Kaunas

Previous Image Next Image Continue slideshow Pause slideshow
Voordeel (234x60)
Toeristisch Nieuws
 
Ga naar onze Nieuwspagina
Nieuw: bezoek ons Forum
 
Mooiste bezienswaardigheden

Klik op de foto voor meer informatie

 • Litouwen - Vilnius

 • Letland - Gauja natuurpark

 • Estland - Haapsalu kasteelruine

 • Litouwen - Kasteel Trakai

 • Estland - Tallinn

 • Litouwen - Heksenberg

 • Letland - Paleis Rundale

 • Estland - Tartu Dom

 • Letland - Riga

 • Litouwen - Kaunas

Previous Image Next Image Continue slideshow Pause slideshow

Baltic-Info.com, al uw praktische toeristische informatie voor een leuke vakantie in de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen. Volg ons ook op facebook  Klik voor Baltic-info.com op Facebook