Litouwen

wapenLitouwen is de grootste van de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Vilnius is de meest aantrekkelijke stad van deze staten. Voor Nederlanders en Belgen is het een goedkoop vakantieland.

Litouwen kent een rijke historie en dat is ook te zien in het land. Tijdens de overheersing van Rusland na de tweede wereldoorlog heeft de nadruk niet gelegen op het vasthouden van deze historische rijkdom maar gelukkig is er sinds de onafhankelijkheid van Litouwen in 1991 veel hersteld.  

Top 10 bezienswaardigheden

Kruisberg LitouwenLitouwen kent vele bezienswaardigheden voor tijdens uw vakantie. Kijk ook eens op onze Top 10 van bezienswaardigheden die we speciaal voor u hebben samengesteld. Daarnaast kunt u links uit het menu kiezen uit de soorten bezienswaardigheden of activiteiten die uw belangstelling hebben. Kijk dan ook eens op onze interactieve kaart van Litouwen waar alle bezienswaardigheden zijn gemarkeerd. Ook hebben een overzicht gemaakt voor een actieve vakantie in Litouwen.

Camping in LitouwenOp uw vakantie in Litouwen wilt u ook overnachten, de accomodatie mogelijkheden in hotels, vakantiehuisjes of campings hebben we op een rij gezet. Daarnaast bespreken we de verschillende methodes om in Litouwen te komen: Vliegen, rijden of varen. Als u via deze website nog niet voldoende informatie heeft gekregen hebben we nog een lijst van reisgidsen voor u op een rij gezet.

Grote steden

de Kathedraal van VilniusDe hoofdstad Vilnius heeft een inwonerstal van rond de 540.000. Het is een mooie stad met een oud centrum, met veel gebouwen uit de barokke en klassieke tijd. Op de universiteit van de stad studeren 14.000 studenten, waardoor het een levendige stad is met veel café‘s, restaurantjes en uitgaansgelegenheid, een ideale bestemming voor een stedenreis. Honderd kilometer ten westen van de hoofdstad ligt Kaunas, de op een na grootste stad van het land. Een stad met een geheel gerestaureerd historisch centrum. Daarnaast zijn Druskininkai, Klaipeda en Palanga vaak bezocht op een vakantie. Klik hier voor meer over steden in Litouwen.

Natuur

Ooievaarsnest bij een boerderijBijna negentig procent van Litouwen bestaat uit bos en kent enkele grote natuurparken. Het is een vrij vlak land en ligt tussen Estland, Polen en Rusland ingeklemd. Litouwen heeft negentig kilometer kustlijn met mooie stranden en heeft meer dan vierduizend meren. In Litouwen wordt veel barnsteen gevonden, ook wel het baltisch goud genoemd. De ooievaar, de nationale vogel, komt veel voor en bijna elke boerderij heeft wel een ooievaarsnest.

Natuur in LitouwenLitouwen is ongeveer net zo groot als Nederland en België bij elkaar en er wonen rond de 3 miljoen mensen. Het is dus dunbevolkt. De hoogste temperaturen zijn in de maand juli, tot zo'n 25-30 graden. Het voor- en najaar zijn ook goede jaargetijden om het land te bezoeken. De winters zijn koud, het kan er overdag dan soms -20 graden worden. Meer algemene wetenswaardigheden over Litouwen staan zoals eten en drinken, Litouwse taal en feitjes in het menu Algemene informatie.

Natuur in Ukmerge

 

Submenu