Vilnius

VilniusVilnius, de hoofdstad van de Baltische staat Litouwen is onder Nederlanders relatief onbekend. Toch doet Vilnius in niets onder aan andere Europese hoofdsteden.

Het historische centrum van de stad behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast kent de stad een zeer rijke geschiedenis en heeft Vilnius cultuurliefhebbers veel te bieden. Het is een ideale stad (ook gezien het prijsniveau van de restaurants en overnachtingen) om eens te bezoeken tijdens een vakantie of stedenreis.

Vilnius is gelegen in het zuidoosten van Litouwen, het meest zuidelijk gelegen land van de Baltische staten. De rivier de Neris stroomt door de stad. Vilnius is het centrum van het land, van de Litouwse politiek en het middelpunt van de economie van het land. Vilnius heeft een eigen vliegveld en is daardoor een uitstekende plek voor een korte stedenreis.

Bezienswaardigheden

Vilnius staat vol met prachtige, veelal historische bouwwerken en bezienswaardigheden. Architectuur liefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Hieronder een overzicht: