KGB Museum

KGB of Genocide Slachtoffers museumHet KGB museum of eigenlijk het Museum voor Genocide Slachtoffers is gevestigd in het oude KGB hoofdkwartier in Vilnius. In dit gebouw hebben zich gedurende 50 jaar allerlei gruwelijkheden voltrokken. Het belangrijkste gedeelte van het museum is de gevangenis in de kelder. deze is bewaard gebleven in de staat waarin de Sovjets ze achterlieten in 1991. En dat is inclusief isoleercellen, martelkamers, executie kamer en luchtplaats of beter hokken. In het gebouw zijn meer dan 100 Litouwers om het leven gebracht.

 

Kelder KGB MuseumOp de begane grond en de eerste verdieping zijn de historie van 50 jaar onderdrukking (1940-1990) door Nazi's en Sovjets in beeld gebracht met een indrukwekkende expositie. Ook het verzet wordt duidelijk in beeld gebracht. In de buitenmuur van het gebouw zijn de slachtoffers van de genocide gegraveerd.

Het is ook mogelijk een rondleiding te nemen. dat werd vroeger gedaan door ervaringsdeskundigen maar door de hoge leeftijd zijn deze nu vervangen door speciaal opgeleide rondleiders.

Adres: Žirmūnų St. 1 F, voor meer informatie zie www.genocid.lt.

Slachtoffers Genocide KGB Museum  Executie kamer KGB Museum 

expositie KGB Museum Vilnius